Der gik desværre noget galt i søgningen. Vi beklager ulejligheden. Vi håber at du vil prøve igen senere.
70 70 29 29
åben i dag kl. 8-22
Chatten er
åben
Favoritter
oppustelig spa

Dette bør du overveje inden du køber en oppustelig spa

Inden du går ud og investerer i en spa til din have, er der en række faktorer, du bør tage højde for. Først og fremmest bør du være klar over, hvor stor din udendørsspa skal være og hvor mange personer, du ønsker, den skal rumme. Skal det være en oppustelig spa til 4 eller 6 personer? Inden køb af en spa bør du tilmed være opmærksom på, at den kræver en del vedligeholdelse. Her kan du læse mere om, hvordan du vedligeholder din spa.

Yderligere er det vigtigt, at du inden køb undersøger, at du har et plant areal, hvorpå din spa kan placeres. Det er desuden også en god idé at tage højde for vind og vejrforholdene i din have, så din spa bliver placeret i læ, og du dermed kan nyde aftenerne i spaen uden alt for meget blæst. Vind og vejr kan også påvirke din spas elregning, men hvad koster det egentligt at have en udendørs spa?

Hvad koster et spabad?

Prisen på en udendørs, oppustelig spa afhænger af størrelse, brand, kvalitet samt funktioner. Hos whiteaway forhandler vi INTEXs oppustelige spa, hvis priser ligger mellem 7.499 og 15.600 kr. Du kan her finde vores udvalg af udendørs spa.

Hvad koster en spa i strøm?

Udover selve prisen på spaen er der er også et månedligt forbrug, man skal tage højde for i forbindelse med opvarmningen af spabadet. Men hvad koster det at varme en udendørs spa op? En udendørs spa vil typisk koste dig mellem 500 og 1000 kr. om måneden – der er dog flere faktorer, der spiller ind på dit forbrug. Dit månedlige forbrug afhænger af hvor meget vand, der skal opvarmes, hvor ofte du gør brug af spabadet og af elpriserne. Hvad en udendørs, oppustelig spa koster i strøm er derfor svært at beregne grundet de svingene elpriser og de skiftende temperaturer – det vil ofte være dyrere at have et spabad kørende i løbet af vintermånederne, da der bruges mindre strøm til opvarmning af vandet om sommeren. Derfor vil forbruget variere fra måned til måned.

Udgifterne afhænger også af, hvor mange timer spaen er tændt for i løbet af døgnet, og hvor varm den er sat til at skulle være. Desuden kan vejrforholdene også spille ind på din spas varmeforbrug, og det er derfor en god idé at placere dit spaen et sted, hvor der er læ – derved vil badet ikke anvende lige så meget strøm på at opvarme og holde vandet varmt.

Derudover er der også udgifter forbundet med opfyldningen af spaen, men hvad koster det at fylde et spabad? Når spaen skal fyldes med vand, afhænger prisen af størrelsen på din spa, om du fylder koldt eller varmt vand i samt den gældende vandpris i din kommune. 

oppustelig spa

Beregn prisen for opfyldning af dit spa

Du kan beregne en cirka pris for opfyldning af din udendørs spa på følgende måde: din vandpris x liter badebassinet kan kapere. Du kan læse mere om udregningen her. Yderligere skal udgifter til vedligeholdelsesprodukter – såsom klor og nye filtre – medregnes.  

Hvordan kan du minimere energiforbruget?

Hvis du gerne vil vide, hvad du kan gøre for at minimere dit månedlige forbrug, så har vi her samlet fem gode råd til dig:


1. Du bør holde spaen overdækket, når den ikke bruges og mens den opvarmes.

2. Du kan med fordel placere din spa i læ, så vandet ikke bliver påvirket af vind og vejr.

3. Du bør sænke temperaturen på spavandet, når spaen ikke er i brug.

4. Spaen bør blive placeret på et isolerende underlag, således varmetabet minimeres.

5. Du bør altid sørge for, at spaens filtre er rengjorte, så pumpen kan yde sit optimale.

Find din nye pool eller spa her

Pools
Udendørs spa
Tilbehør til pools og spa