Der gik desværre noget galt i søgningen. Vi beklager ulejligheden. Vi håber at du vil prøve igen senere.
70 70 29 29
åben i dag kl. 8-22
Chatten er
åben
Favoritter
Vaskemaskine guide whiteaway


Hvilken tørretumbler skal du vælge?

Er du på jagt efter en ny tørretumbler, men i tvivl om, hvilken der passer bedst til dig og dine behov? I denne guide hjælper vi dig med at få overblikket og blive klogere på, hvordan du vælger den helt rigtige tørretumbler. Få svar på, hvor stor kapacitet den skal have, hvor meget den må larme, hvilke funktioner du har brug for og mere.

Find tørretumblere til:


Forstå din tørretumbler

Tørretumbler med åben låge

De forskellige typer

Aftrækstørretumbleren udleder den fugtige luft fra tørretumbleren gennem et rør i ydermuren på din bolig. Det betyder, at du skal lave et hul i ydermuren for at montere den. Fordelen ved denne type er, at den ikke afgiver fugt til rummet.

Monteringen af en kondenstørretumbler er dejlig nem. Den skal bare sættes til en almindelig stikkontakt. Den fungerer ved at kondensere fugten i tøjet og opsamler den i en beholder, som tømmes eller kobles til husets afløb via en afløbsslange. Ulempen er at denne type afgiver en smule fugt til rummet.

Mange vælger tørreskabet som et supplement til en af de øvrige typer - særligt børnefamilier som har meget vasketøj.

> Se de forskellige typer her

Vasketøjskapacitet

Hvordan vælger jeg den rigtige kapacitet?

Én af de vigtigste faktorer, når du vælger ny tørretumbler, er dens kapacitet. Særligt i børnefamilier bliver der ofte vasket og tørret meget tøj, og så er det rart, at tørretumbleren er stor nok til at kunne følge med. Omvendt er det overflødigt at have en stor tørretumbler, hvis I er få i husstanden og ikke tørrer så tit. Kapacitet måles i kg, og vi plejer at anbefale følgende:

Den lille husstand på 1-3 personer: 0-7 kg.

Den gennemsnitlige husstand på 3-5 personer: 8-9 kg.

Den store husstand på 5+ personer: 9+ kg.

Person trykker på en knap på en hvid vaske maskine

Lydniveau – hvor højt, er for højt?

De færreste gider at lægge øre til en larmende tørretumbler. Især hvis den er placeret centralt i hjemmet, eller endnu værre; tæt på soveværelset.

Her er det en god idé at gå efter en støjsvag model. Det vil sige et lydniveau på max 66 dB.

Se vores udvalg af støjsvage tørretumblere her

Hvilken type tørretumbler har du brug for?

Hvilke funktioner bør tørretumblere have?

Tidsindstilling og udskudt start

Med tidsstyring indstiller du den tid, du ønsker at tørretumbleren skal tørre. Ved sensorstyring indstiller du den tørhedsgrad, du ønsker. Tørretumbleren stopper selv, når tørringsgraden er opnået. Fordelen er, at du ikke bruger unødigt energi ved at overtørre tøjet, og du slider ikke lige så meget på tøjet.

Udskudt start-funktionen gør det muligt for dig at bestemme, hvornår tørretumbleren skal begynde. Sæt f.eks. tørretumbleren til at gå i gang, når du ikke er hjemme, så du undgår støjgener. Eller indstil tørringstidspunktet sådan, at du kan trække i lunt, nytørret tøj, når du kommer hjem.

> Se tørretumblere med udskudt start her


Anti-krøl og dampfunktion

Begge disse funktioner er til dig, der gerne vil undgå, at dit tøj krøller efter en tur i tørretumbleren. 

Anti-krøl funktionen modvirker, at dit tøj krøller, ved at fortsætte med at vende tøjet efter tørreprogrammet er afsluttet.

Tørretumblere med dampfunktion modvirker, at dit tøj kommer til at krølle ved at blæse varm damp ind i tromlen.

> Se tørretumblere med dampfunktion

Vil du slå et slag for miljøet og spare penge?

Jo højere energiklasse din maskine har, jo mindre energi sluger den. Energiskalaen på tørretumblere går fra A+++ til G. Vælger du en tørretumbler med energiklassen A+++ i stedet for B, kan du mindske dit energiforbrug med op til 50%. Der er også både energi og penge at spare ved at vælge en tørretumbler med varmepumpeteknologi.

Tip: Du kan også spare el og strøm ved at undgå hurtigprogrammerne, og du kan desuden spare op til 55% af energiforbruget ved at halvere vasketemperaturen fra 60 grader til 30 grader.

Se vores udvalg af energieffektive tørretumblere


God kondenseringsevne

Vælger du en kondenstørretumbler, er det en god idé at tage et kig på kondenseringsevnen, som er angivet på en skala fra A-G. Det er kondenstørretumbleres evne til at fjerne og kondensere fugt fra rummet.

Det betyder, at en tørretumbler med kondenseringsevne A er god til at absorbere og modvirke fugt, som løber fra væggene og evt. dannelse af råd og svamp i din bolig. Ved at vælge en tørretumbler med en god konserveringsevne sikrer du dermed et bedre indeklima.

> Se tørretumblere med god kondenseringsevne her

På udkig efter flere forskellige hvidevarer?

null
null
null