Der gik desværre noget galt i søgningen. Vi beklager ulejligheden. Vi håber at du vil prøve igen senere.
70 70 29 29
åben i dag kl. 8-22
Chatten er
åben
Favoritter
Gasgrill

Lær din gasgrill at kende

Er du ny på grillmarkedet? Eller ønsker du blot at lære mere om din gasgrill? Vi har her samlet fem ting du bør vide om din gasgrill, så du kan lære din grill endnu bedre at kende. Hvis du endnu ikke er ejer af en gasgrill, forhandler vi et bredt udvalg af gasgrill fra mærker som Char-broil i forskellige størrelser – ideelt til haven, altanen eller de årlige sommerture med campingvognen. Se vores store udvalg af gasgrill her

1 - Hvor lang tid tager det at starte en gasgrill?

En af gasgrillens største forcer er, at den anvender gas til opvarmningen af grillen frem for kul. Dette gør, at du som husets grillmeister hurtigt og effektivt kan smide bøfferne på en varm grill. En gasgrill bruger nemlig typisk kun 5-10 min. om at blive varm – ca. 180-200 grader. Hvor varm en grill skal være afhænger af, hvad du ønsker at tilberede. Den typiske tommelfingerregel lyder på, at langtidsstegninger skal have mellem 100-150 grader – afhængigt af kødvalg. Hvis du ønsker at stege kødet på grillen, skal det have mellem 180-200 grader, og hvis du vil begive dig ud i at bage en pizza på grillen, skal du blot fyre op på max varme, så bunden kan blive så sprød som muligt. Du kan her se vores udvalg af pizzasten og andet grilltilbehør


2 - Hvor stor en gasflaske til grill

Læs altid installationsvejledningen igennem inden brug, så du er klar over hvilken type gas og hvor stor en gasflaske din gasgrill er egnet til. Mindre grill gør ofte brug af engangs cylinder gasflasker eller mindre gasdåser. Hvis du ønsker at tilslutte større gasflasker, er det vigtigt, at dette står beskrevet i manualen og er godkendt fra fabrikantens side. Til en større grill kan du gøre brug af en større gasflaske – de typiske 5-10 kg – alt afhængigt af hvor lang tid du ønsker den skal holde; desto flere kg, desto længere er holdbarhedstiden. Hvor meget gas en grill bruger og levetiden af din gasflaske afhænger af, hvor ofte og hvor længe du gør brug af grillen, grillens størrelse og hvor mange brændere, der skal opvarmes. Desuden spiller vejrforholdene også ind, og hvor meget gas din grill bruger afhænger derfor også af denne faktor.

null

3 - Hvordan sætter man en gasflaske på grill?

Når gasflasken skal tilsluttes grillen, skal du altid først sørge for at have åbnet for dit grillåg og have gasflasken placeret ved siden af grillen; et lukket låg og en flaske placeret under grillen vil kunne forårsage en eksplosion. Når gasflasken monteres, skal du sørge for, at der er lukket for gastilførslen, dvs. at regulatoren skal være lukket. Når gasflasken er korrekt tilsluttet, åbnes regulatoren, og du kan nu tænde op for grillen.  

Læs altid brugsanvisningen igennem inden du griller.

 

4 - Hvordan tænder jeg min gasgrill?

Det er forholdsvist simpelt at tænde op for en gasgrill. Monter gasflasken på grillen som beskrevet under ”hvordan sætter man gasflaske på grill?”. Husk at have et åbent låg mens gasflasken monteres. Så snart gasflasken er monteret korrekt og ved siden af grillen, åbnes regulatoren, og du tænder op i grillens ene brænder. Så snart der er gang i brænderen, tænder du grillens yderligere brændere – såfremt den har flere. Herefter lukkes låget i og grillen er klar til brug efter 5-10 min. Det er desuden en god idé at smøre grillen med smagsneutralolie via. et stykke køkkenrulle inden du går i gang med grilningen. Læs mere om optænding af din grill her.

Hvis du oplever problemer med optændingen af din grill, kan du her læse mere om, hvad der kan forårsage, at din grill ikke bliver varm. 


5 - Hvad er indirekte varme på grill?

Hvis du ønsker at tilberede din mad, så det ikke modtager direkte varme under grilningen, kan du gøre brug af indirekte varme. Indirekte varme fungerer ideelt ved tilberedning af større kødudskæringer eller grøntsager over længere grilltid. For at gøre brug af indirekte varme skal du først forvarme din grill. Herefter åbner du op for låget og slukker for de/den midterste brænder, således det kun er de yderste, der er tændt. Maden skal placeres over de slukkede brændere, og herved modtager kødet indirekte varme. 

Find din nye grill her

Gasgrill
Kulgrill
Pizzaovn
Udekøkken