Der gik desværre noget galt i søgningen. Vi beklager ulejligheden. Vi håber at du vil prøve igen senere.
70 70 29 29
åben i dag kl. 8-22
Chatten er
åben
Favoritter
Grill

Vælg den rigtige grill

Er du på markedet efter en ny grill? Men er du i tvivl, om hvilken grill du skal købe? Så har vi her samlet en oversigt over fem ting, som du bør tage højde for, inden du køber din nye grill. Skriv gerne dine kriterier ned, så du ved, hvilke behov din fremtidige grill skal opfylde – så du kan finde den grill, som passer dig bedst. 

Størrelsen på din grill

Først og fremmest bør du overveje, hvor stor din grill skal være, og hvor mange personer den skal kunne grille til. Skal det være en grill, som kan det hele, og som kan være samlingspunktet for hele familien over sommeren? Eller måske det skal være en lille fiks gasgrill til spontane sommerture i det fri, og som kan bruges til de årlige campingture?


Burger eller brød?

Desuden er det vigtigt at tage højde for, hvad grillen skal bruges til at grille. Skal du blot bruge grillen til at grille kød og grøntsager? Eller ønsker du at begive dig ud i langtidsstegninger eller bagning af brød? Du kan her læse mere om hvad indirekte varme på en grill er, og hvordan du bruger det.


Placering af din grill

Derudover er det også vigtigt, at du inden køb undersøger, hvor grillen skal placeres i og uden for sæson. Hvor i haven eller på altanen skal den placeres? Har du et stabilt underlag den kan stå på? Hvor har du plads til at opbevare grillen i de koldere vintermåneder? Her kan du læse mere om, hvordan vi anbefaler dig at opbevare din grill.


Hvor ofte skal du grille?

Yderligere bør du tage højde for, hvor ofte du ønsker at gøre brug af din grill. Er det en grill du ønsker at bruge hver dag i sommermånederne, og skal den være effektiv og nem at tænde? Eller ønsker du at stå og hygge med kullene? Og hvor let skal rengøringen af grillen være?


Klassisk kulgrill eller effektiv gasgrill?

Desuden bør du overveje, om din grill skal være en klassisk kulgrill til de hyggelige sommeraftner på terrassen, eller om du er mere til den effektive gasgrill. Nedenfor kan du læse mere om fordelene og ulemperne ved de to grilltyper. 

Grilmad

Skal jeg vælge en gas- eller kulgrill?

gasgrill

Fordele med gasgrill

Gasgrillen er danskerne foretrukne valg, når der skal købes ny grill. Dette bunder i grillens mange fordele. Gasgrillen er ekstrem effektiv, og det tager den blot 5-10 min om at blive fuldt opvarmet, hvilket kan være en fordel, hvis du ønsker at gøre brug af grillen i hverdagene. Dertil kan grillen bruges i forskelligt slags vejr, og der kommer ingen røg ved optændingen heraf – så du slipper for, at dit tøj får en kraftig røglugt. Gasgrillen har også den fordel, at det er utrolig nemt at kontrollere temperaturen, da du blot skal skrue op eller ned for varmetilførslen. Hvis du er på udkig efter, hvilken grill der er den mest miljøvenlige, så udleder en gasgrill mindre CO2 end en kulgrill og sætter derfor et mindre klimaaftryk ved brug.

Ulemper med gasgrill

En ulempe ved gasgrillen er, at den ved køb er dyrere end en kulgrill. Desuden skal man løbende være opmærksom på gasslangens stand, da eventuel gaslæk kan forekomme, hvis slangen er krakeleret. Dog er sikkerheden ved nyere gasgrill stor. Derudover kan rengøringen af grillen være krævende. Du kan her læse mere om, hvordan du rengør din gasgrill.

Hos whiteaway finder du et bredt udvalg af gasgrill fra bl.a. det populære grillmærke Char-Broil. Se vores store udvalg af gasgrill her.

Kulgrill

Fordele med kulgrill

Kulgrillen associeres for mange med hyggelige, lune sommeraftner fra barndommen og den lækre kulsmag den grillede mad tilføres. Kulgrillen kan bidrage med den hyggelige, varme glød fra kullene og kan også anvendes som bål til at grille skumfiduser eller snobrød over sammen med familien. Desuden er kulgrillen forholdsvis nem at rengøre, og den har den fordel, at den ofte er billigere ved køb.

Ulemper med kulgrill

Dog kræver kulgrillen mere tålmodighed end gasgrillen, da den tager 15-30 min om at blive klar til brug vha. en grillstarter. Hos kulgrillen kan temperaturen ligeledes justeres. Her tilpasses temperaturen via. luftgennemstrømningen eller mængden af kul, der ligger i grillen – det er dog sværere at styre temperaturen her end ved en gasgrill.

Se vores udvalg af kulgrill her.


Find din nye grill her

Gasgrill
Kulgrill
Pizzaovn
Udekøkken