Der gik desværre noget galt i søgningen. Vi beklager ulejligheden. Vi håber at du vil prøve igen senere.
70 70 29 29
åben i dag kl. 8-22
Kontakt os
på mail her
Favoritter
null

Hvordan tænder man op i en pizzaovn?

Pizzaovnen skal altid varmes op i 15-20 minutter, inden den er klar til brug. Det vil sige, at pizzaovnen gerne skal være ca. 400-500 grader varm. For at få en sprød bund på din pizza, er tricket, at selve pizzastenen er varm nok, inden du smider pizzaen ind i ovnen. 

Optændingen af din pizzaovn afhænger selvfølgelig af, om du har en pizzaovn på gas, el, brænde eller træpiller.

Gasdrevet

En gasdrevet pizzaovn kræver en gasflaske, som skal udskiftes, når den er tom, hvilket afhænger af anvendelsestid og brug.

Eldrevet

En eldrevet pizzaovn skal blot tilsluttes din strømforsyning, og så kan du mere eller mindre styre temperaturen ret præcist ved blot at indstille termostaterne.

Træpiller

Ved en pizzaovn på træpiller skal du blot påfylde træpillerne i ovnens tilhørende beholder og tænde for ovnen. Så er du klar til at lave lækker pizza på ingen tid.

null

Brændefyret

Har du investeret i en brændefyret pizzaovn er det vigtigt, at du vælger den rigtige brænde. Vi anbefaler bøgetræ og egetræ, som de bedste træsorter til din pizzaovn. De brænder langsomt og jævnt, og giver samtidig en ensartet varme, som er ideel i tilberedningsprocessen. Hvis du ikke kan finde bøg og eg, kan du bruge andre hårde træsorter som ask, avnbøg eller birk. Men undgå at bruge brænde fra nåletræer, da det brænder for hurtigt, og harpiksen i træet kan give pizzaerne en dårlig smag. Husk at træet altid skal være tørt inden brug. 

Modsat et bål i haven, skal dine træstykker antændes fra toppen. Placér to stykker brænde i bunden af ovnen, og læg små stykker optændingsbrænde ovenpå. Sæt ild til bunken tændblokke eller tændbreve, og når træet brænder godt, kan du begynde at tilsætte de større stykker brænde. Når ovnen er varm, kan din pizza komme ind. Bag kun pizzaerne når der er levende ild, og ikke på eftervarmen fra gløderne. Så får du det bedste resultat. 

Generelt anbefaler vi, at du bruger mindre stykker brænde, da de både brænder bedre og er nemmere at styre – derved bliver ovnen også hurtigere varm. Optændingen af ovnen tager dog længere tid end de andre type pizzaovne, men giver til gængæld den autentiske røgsmag. Du må gerne bruge små optændingsblokke eller tændblokke, men aldrig tændvæske eller lignende brændbare væsker. Læs altid pizzaovnens instruktionsguide inden du går i gang.

Find din nye pizzaovn her

null