70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Menu

Ny energimærkning på hvidevarer

Læs mere her eller ring til os på 70 70 29 29.

Siemens Vaskemaskiner

Få god kvalitet og høj ydeevne med Siemens vaskemaskiner

Siemens vaskemaskiner er innovative og har de nyeste teknologier, samtidig med at de er lavet, så de er lette at betjene. Siemens arbejder målrettet på at lette hverdagen med deres hvidevarer, og med deres funktionelle vaskemaskiner har de gjort processen med vasketøjet både lettere og kortere.

Når du køber en Siemens vaskemaskine, er du derfor sikker på at få et kvalitetsprodukt fyldt med den nyeste teknologi.

Du kan finde meget mere information om Siemens vaskemaskiner hos Siemens selv

En god energiklasse er en god investering

Når du kigger efter ny Siemens vaskemaskine, bør du blandt andet overveje, hvilken energiklasse den skal være. Dette kan du se på maskinens energimærke, som gives ud fra en samlet vurdering af blandt andet energiforbrug og vandforbrug. Mærkningen er på en skala fra A til G, hvor G er det laveste.

De fleste Siemens vaskemaskiner er kategoriserede med energimærke A+++, som er den allerbedste, da A er blevet udvidet med A+, A++ og A+++.

Det betyder, at du med en Siemens vaskemaskine får en af de mest energieffektive og miljøvenlige maskiner på markedet, så du både sparer penge på regningerne og skåner miljøet for unødig belastning.

Ny energimærkning 2021: I marts 2021 kommer en ny energimærkning som gradvis erstatter den gamle energiskala. Du kan læse alt om den nye energimærkningen her.

Overvej hvor høj centrifugeringsevne du har brug for

Du skal ligeledes være opmærksom på centrifugeringsevnen i din nye vaskemaskine. Centrifugeringsevnen siger noget om, hvor tørt dit tøj er, når vaskeprogrammet er færdigt og måles i omdrejninger per minut. Et højere antal omdrejninger giver mere tørt tøj, men bruger også mere energi end de lavere omdrejninger.

Generelt ligger Siemens vaskemaskiner højt på omkring 1200-1400 omdrejninger per minut. Det betyder, at der ikke er meget vand tilbage i tøjet, når maskinen har vasket færdigt. Dette er en fordel, hvis du efterfølgende skal have dit tøj i en tørretumbler, da denne så ikke skal bruge ret meget energi på at tørre tøjet. Det er ligeledes en fordel, hvis du har et tørrestativ stående indendørs, da du dermed leder mindst muligt fugt ud i rummet og dermed mindsker risikoen for dårligt indeklima.

Hvis du derimod lufttørrer dit vasketøj på en tørresnor udendørs, kan du vælge vaskeprogrammer med lavere centrifugeringshastighed, så maskinen bruger mindre energi på tøjvasken. Når tøjet efterfølgende bliver hængt ud i den friske luft, tørrer det relativt hurtigt, selvom restfugtigheden er større.

Du kan også vælge en maskine, der kombinerer vaskemaskine og tørretumbler. Det sparer både tid og plads, da du kan nøjes med at have en enkelt maskine stående, og ikke skal flytte tøjet mellem vask og tørring.

Tjek kapaciteten før du vælger vaskemaskine

Det er også vigtigt at tjekke kapaciteten, før du vælger din nye vaskemaskine. Nogle maskiner har sensorstyret mængdeautomatik, hvilket betyder, at maskinen selv vejer tøjet, når du har startet programmet og efterfølgende selv afmåler den mængde vand og vaskemiddel, der er brug for til den pågældende vask.

Vælger du derimod en maskine uden mængdeautomatik, bør du overveje lidt mere nøje, hvor meget tøj du har brug for at kunne vaske ad gangen.

Køber du en vaskemaskine med for stor kapacitet, vil du få et unødvendigt højt vandforbrug, da maskinen forbruger ud fra en fyldt vaskemaskine hver gang, også selvom du kun har tøj til at fylde den halvt. Omvendt vil en for lille kapacitet medføre, at du skal vaske mange flere vaske, hvilket både er besværligt for dig og ligeledes medfører et unødigt højt energiforbrug.

Øvrige specifikationer og smarte funktioner

Der er en række øvrige specifikationer, du kan overveje i forbindelse med køb af ny vaskemaskine. Du kan blandt andet vurdere, hvilke vaskeprogrammer der passer til dine og husstandens behov, så du får det optimale ud af maskinen.

Der er ingen grund til at vælge en maskine med en masse specialprogrammer, hvis du på forhånd ved, at du kun har brug for standardprogrammer til almindeligt bomuld. Omvendt er det en god idé at finde en maskine med forskellige skåneprogrammer og programmer til særlige materialer, hvis du har meget pænt tøj, som ikke kan holde til de almindelige vaskeprogrammer.

Du kan se de forskellige funktioner i menuen til venstre på siden, hvor du også kan læse om, hvad de forskellige funktioner kan. Under hver enkel vaskemaskine kan du læse en mere uddybende tekst om funktionerne, så du kan blive helt sikker på, hvilke funktioner du kunne tænke dig.

En anden ting, du kan tage med i overvejelserne, er hvilken type motor, du vil have. Vaskemaskiner fremstilles med to forskellige motortyper: traditionel og kulfri.

Den kulfri motor indeholder selvsagt ikke noget kul, hvilket giver dig en reservedel mindre at tænke på. Få reservedele betyder ikke kun, at der en mindre risiko for at skulle udskifte, det giver også en vaskemaskine, der står mere stabilt.

Den kulfri motor larmer desuden mindre end den traditionelle motor, og netop grundet de færre dele har den ofte en længere levetid.

Den traditionelle motor indeholder to stykker motorkul. Kullet bliver slidt, når man bruger vaskemaskinen, og kan derfor kræve en udskiftning med tiden. En vaskemaskine med traditionel motor er primært til dig, der gerne vil have en billig vaskemaskine her og nu, selvom levetiden måske er kortere end ved vaskemaskiner med kulfri motor.

Vi er klar ved tvivl og spørgsmål

Selvom det for nogle kan virke uoverskueligt, er det godt givet ud at bruge lidt tid på at sætte sig ind i kapaciteten og de andre specifikationer, så man er sikker på at få den bedst mulige løsning i forhold til effektivitet, behov og økonomi.

De forskellige funktioner kan ligeledes være med til at lette tøjvasken og give dig de bedste resultater.

Hvis du er det mindste i tvivl om noget, må du altid spørge os. Vi sidder klar på tlf.: 70 70 29 29 alle dage klokken 08.00-22.00. Du kan også bruge chatfunktionen, som du finder i toppen af siden, hvis det er bedre for dig.

Favoritter

Luk